Tu zgadzam się z spj, na doświadczeniach z moją O I i ASO Zakręt. Zdarzyło się że musieli coś poprawić, ale ogólnie nigdy mi nic nie nabroili. Ale to głównie dlatego, że nim do nich pojechałem, to problem miałem obczajony na forum i wprost mówiłem co trzeba zrobić. Wtedy nikt nie spuszczał wody. A poza tym... po jakimś czasie obczaiłem komu można zaufać i się poradzić, a komu od razu pokazać właściwą drogę bo albo się mało zna, albo mu się nie chce.
Rady na drugi przegląd przy 60kkm vs ceny ASO
Zwiń
X
-
rurka07, taka zwykła dyskusja o wyższości świąt...
Jedni chwalą ASO inni nie.
Ja np. O I jeździłem do ASO nie dlatego, że tylko w nich wierzę:
- dla mnie najlepsze godziny oracy - można coś załatwić rano przed pracą na drugą zmianę i po pierwszej zmianie można jechac do późnego wieczora
- d...py dało kilka prywatnych mechaników przy nawet drobnostkach - w mojej okolicy
- w ASO w ostateczności jak samochód musi zostać - zawsze wycyganiłem zastępczaka, żeby nie wracać na autobutach
- mam w okolicy jednego mechanika, któremu można zostawić autko bez obaw, ale niestety robi od 8 00 do 16 00 - przy moich godzinach oracy - jednego dnia zostawiam samochód rano, to go już nie odbiorę aż na drugi dzień!!!! Jak uda mi się zwolnić kilka minut, a jak nie to na trzeci dzień!!! Dla mnie to odpada. Mogę mu zostawić Polo żony, bo ona ma do pracy niecały kilometr..Tak jest w małych mieścinach.
Dlatego każdy wybiera jak mu pasuje.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rurka07HIMI nie pisz glupot co do swiec sa irydowe i tyle daje producent i nie trzeba sprawdzac a tak bez obrazy chyba jestes upierdliwym klientem milego dnia
Upierdliwy klient to taki, który mając jakotakie pojęcie nie da sobie wciskać kitu przez panów z ASO czy innych mechów? Nie urodziłem się wczoraj i wieloktrotnie widziałem ściemy w warsztatach zanim powstały programy ,,będzie pan zadowolony''. Ale pan widzę jest zadowolony więc pasuje 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spjZamieszczone przez rurka07mam pytanie to po jakiego jedziecie do aso a potem jakies dzwne uwagi
ja ze swoją OII jeżdżę do Czech, jest taniej, a i zakres usługi większy - mimo że to Skoda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez spjZamieszczone przez rurka07mam pytanie to po jakiego jedziecie do aso a potem jakies dzwne uwagi
ja ze swoją OII jeżdżę do Czech, jest taniej, a i zakres usługi większy - mimo że to Skoda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadorurka07, taka zwykła dyskusja o wyższości świąt...
... ale niestety robi od 8 00 do 16 00 - przy moich godzinach pracy - .
Emeryci? Nie mają nic do roboty...
Wolne zawody - mogą sobie zawsze kiedy chcą wyskoczyć?
Panie niepracujące z "patriachalnych" związków? - mają cały dzień..
Szefowie firm - może sobie wyskoczyć zawsze i wszędzie - w końcu nikt go nie zwolni.. ;-)
Choć ostatnio zastanawiam się jak to jest że z przedszkoli dzieci potrafią być odbierane o 13....
Chyba też tak to wygląda jak powyżej bo taka "klasyka pracy" to 8-16 czy 9-17 ... no i dojazdy.... w małej miejscowości to może i 5 -10 minut ale w Warszawie jednak to często kilkadziesiąt minut .....
W moim wypadku też godziny pracy często decydowały o warsztacie.
Na szczęście i Honda i Ford były serwisowane w warsztatach specjalizujących się gdzie o ile sam warsztat np. działał od 8-16, o tyle zawsze był ktoś minimum do 18 czy do 19 aby wydać samochód tego samego dnia.
Plus praca w sobotę 8-15.... Soboty zawsze najbardziej zawalone na miesiąc do przodu......algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
Ja osobiście przebolałem 2 przymusowe przeglądy w ASO.
Kolejne robię tylko i wyłącznie u jednego mechanika zresztą tu z forum i mam spokojną głowę.
Mam tanio, pewnie, FV, wpis do książki serwisowej... czego chcieć więcej???
Jeśli kiedyś trzeba będzie auto sprzedać to w CEPIKU jest stan licznika więc potencjalny klient ma wgląd ile kkm robię rocznie.
Zresztą jestem uczciwy i nie mam nic do ukrycia...
Taka moja filozofia na przeglądy w ASO i ich magiczne pieczątki.
Komentarz
-
-
U którego mechanika robisz?
A teraz jak napisałeś o wpisacg do książki serwisowej to sobie uświadomiłem że tego za bardzo nie będzie skoro teraz w Skodzie jest już elektroniczna książka. Trzeba będzie sobie własnego logbooka założyć i rachunki "podpinać" ..algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
Wracając do tematu przeglądu, zmieniał już ktoś przy 60 tys olej w skrzyni DSG i może w haldexie ? Jak sobie mistrzowie liczą za oliwę i jaką ?O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksW DSG7 na szczęście za to nie liczą :wink:Moja OIII RS TSI Moon White
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78980
Komentarz
-
-
pawelkub11, dzięki za info. Myślę ze też kupię sobie oddzielnie filtr i olej, a z ciekawości zapytam ile za ten motul placisz ?
ryjeks, DSG7 niby taka fajna, a jednak słyszałem ze wiercili dziuryO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
DSG7....
W DQ200 nic nie wymieniacie, ale w DQ500 juz tak :P
Zamieszczone przez pawelkub11Otóż ASO w Poznaniu wycenia tę usługę na 233,10 zł brutto. Olej (Motul Multi DCTF) i filtr będą moje. Gdyby brać to w ASO, to cena oleju: 695 zł, a filtr 79,90 zł, czyli nieco drogo...
Komentarz
-
-
Z tego co zdążyłem się zorientować, na przegląd przy 60kkm przypada wymiana świec.
W sklepach dostępne do 1.8 TSI są świece CHAMPION, BOSCH, BERU i NGK - rozstrzał cenowy dość spory. A są między nimi jakieś istotne różnice, np. jakościowe? Czy wszystko jedno który producent? Domyślam się, że OEMowe w ASO to i tak jedne z tej czwórki, tyle że markowane przez VW/Skodę.
Co byście koledzy polecili?Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zyga_wrpawelkub11 daj znać ile litrów wchodzi do naszej skrzyni. Ja w piątek 29 stycznia jadę na serwis, ale dopiero na 30tys. km - ze swoim olejem silnikowym. Zapytam się, czy nie będą robić problemów, jak olej do skrzyni będzie mój. pawelkub11 serwis na Obornickiej?Moja OIII RS TSI Moon White
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78980
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelkub11Zamieszczone przez zyga_wrpawelkub11 daj znać ile litrów wchodzi do naszej skrzyni. Ja w piątek 29 stycznia jadę na serwis, ale dopiero na 30tys. km - ze swoim olejem silnikowym. Zapytam się, czy nie będą robić problemów, jak olej do skrzyni będzie mój. pawelkub11 serwis na Obornickiej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecZ tego co zdążyłem się zorientować, na przegląd przy 60kkm przypada wymiana świec.
W sklepach dostępne do 1.8 TSI są świece CHAMPION, BOSCH, BERU i NGK - rozstrzał cenowy dość spory. A są między nimi jakieś istotne różnice, np. jakościowe? Czy wszystko jedno który producent? Domyślam się, że OEMowe w ASO to i tak jedne z tej czwórki, tyle że markowane przez VW/Skodę.
Co byście koledzy polecili?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecW sklepach dostępne do 1.8 TSI są świece CHAMPION, BOSCH, BERU i NGK - rozstrzał cenowy dość spory. A są między nimi jakieś istotne różnice, np. jakościowe? Czy wszystko jedno który producent? Domyślam się, że OEMowe w ASO to i tak jedne z tej czwórki, tyle że markowane przez VW/Skodę.
Co byście koledzy polecili?
weź NKG PLFER7A8EGkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz